Омбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръка до министъра на образованието и науката проф.

...
Омбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръка до министъра на образованието и науката проф.
Коментари Харесай

Омбудсманът иска психолози да спасяват децата

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръка до министъра на образованието и науката проф. Николай Денков, в която поиска да бъдат направени засилени ограничения за психосоциална поддръжка на учениците в подтекста на идната нова Коронавирус вълна и възможното прекосяването на децата още веднъж в дистанционен режим на образование.

Повод за рекомендацията са десетки тъжби до омбудсмана, в която разтревожени родители споделят, че след продължителното онлайн образование децата им са посочили по-ниска мотивация за учене, по-ниски резултати в края на годината, компликации с концентрацията, проблеми с езиковото и физическото развиване, заплеснатост, липса на предпочитание и интерес за учене, загуба на учебни привички.

От пресцентъра на омбудсмана напомнят, че Ковачева е инициира акция за поддръжка на психологичното здраве на учениците под мотото  " Синьо лято ", в рамките, на която от 1 до 18 юни т.г. психолози са съветвали деца и родители по какъв начин да се оправят с следствията от отдалеченото образование. Кампанията е удостоверила обстоятелството, че учениците, прекарали дълго време в обстановка на онлайн образование, мъчно се приспособяват към връщането в клас

По думите й ролята на учебните психолози за обезпечаване на навременна психическа поддръжка на учениците е от изключително значение и по тази причина е належащо да се подхващат дейности в тази посока.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР